კრემოვანი დესერტი
შეგიძლიათ მიირთვათ პირველივე ფაზიდან. არის 2 დღის ულუფა
ინგრედიენტები:
მომზადების წესი:
გახსენით ჟელატინი წყალში.
კვერცხის გულებს დაუმატეთ დამატკბობელი.
შეათბეთ რძე. ნელ-ნელა დაუმატეთ კვერცხის გულებს.
დადგით დაბალ ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მასა გასქელდება.
გააგრილეთ რძის მასა 60 გრადუსამდე და დაუმატეთ ჟელატინი.
დაუმატეთ იოგურტი ან კრემ-ხაჭო და ვანილი. ათქვიფეთ კარგად ვიცი წყლის აბაზანაზე.
შედგით რამდენიმე საათით მაცივარში.შეგიძლიათ მთელი ღამით დატოვოთ.
არ უნდა გამაგრდეს ჟელესავით და არც კრემივით უნდა იყოს. თუ ძალიან გამაგრდა,შემდეგში ჟელატინის რაოდენობა დააკელით.
გემრიელად მიირთვით!
ინგრედიენტები:
- 300 მლ 1.5 %იანი რძე
- 300 მლ დაბალცხიმიანი იოგურტი ან კრემ-ხაჭო
- 3 კვერცხის გული
- 4 აბი დამატკბობელი
- 7 გრ ჟელატინი
- 4 ს/კ წყალი
- ნახევარი შეკვრა ვანილი
მომზადების წესი:
გახსენით ჟელატინი წყალში.
კვერცხის გულებს დაუმატეთ დამატკბობელი.
შეათბეთ რძე. ნელ-ნელა დაუმატეთ კვერცხის გულებს.
დადგით დაბალ ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მასა გასქელდება.
გააგრილეთ რძის მასა 60 გრადუსამდე და დაუმატეთ ჟელატინი.
დაუმატეთ იოგურტი ან კრემ-ხაჭო და ვანილი. ათქვიფეთ კარგად ვიცი წყლის აბაზანაზე.
შედგით რამდენიმე საათით მაცივარში.შეგიძლიათ მთელი ღამით დატოვოთ.
არ უნდა გამაგრდეს ჟელესავით და არც კრემივით უნდა იყოს. თუ ძალიან გამაგრდა,შემდეგში ჟელატინის რაოდენობა დააკელით.
გემრიელად მიირთვით!
ტეგები:
კრემოვანი დესერტი